Agapio Racing Team/Nordic Agapio*

Tein tämän sivun aikoinaan sen takia koska nyysseissä ihmiset kyselivät kuka oli vastuussa jonkin piirretyn tv-sarjan huonosta dubbauksesta. Vastaus oli aina Agapio Racing Team (aiemmin Nordic Agapio*).

Agapio Racing Teamin dubbaus on hävettävän huonoa. Sen takia Flipperin ja Lopakan tunnuskappale sai aikanaan jonkinlaisen pienen kulttimaineen.

Agapio Racing Team on dubannut ainakin seuraavia Suomessa joskus esitettyjä piirrettyjä (linkit sarja Wikipediasivuille):

Näytteitä

Avita ry.

Agapio Racing Team kuului Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliittoon.

Digimon, Nelonen ja Tuotantotalo Werne

Nelonen antoi Digimonin dubbauksen Tuotantotalo Wernen hoidettavaksi vuoden 2001 loppupuolella

Nordic Agapio vai Agapio Racing Team?

Ennen sanoin tällä sivulla, että Nordic Agapio oli muuttanut nimekseen Agapio Racing Team. (ja että Agapio Racing Team on muuttanut nimekseen Mobile Tv oy) Tämä johtui siitä, että sekä Nordic Agapio että Agapio Racing Team käyttivät korvakuulolta samoja näyttelijöitä. Lisäksi yhtiöiden nimet ovat samanlaisia. En ole kuitenkaan oikeasti yrittänyt selvittää asiaa.

Sain kuitenkin maaliskuussa 2003 kuulla, että Nordic Agapio ja Agapio Racing Team (ja Mobile Tv oy) ovat eri yrityksiä. Alla lainaus saamastani viestistä:

Selaamalla yritystietoja löytyy vuonna -93 perustettu Nordic Agapio Oy (Y: 0950533-9), sekä -99 Agapio Racing Team Oy (Y: 1535200-9). Kummankaan yrityksen osalta ei löydy tietoja nimen muutoksesta. Se kyllä löytyy, että toimintaa on "ajettu alas" molemmissa yhtiöissä vuosien 2000-2001 aikana, mutta yhtiöt ovat olemassa ja toiminnassa ainakin pöytälaatikossa.

Lisäksi on olemassa vuonna -97 perustettu Mobile Tv Oy (Y: 1460374-2), joka on aktivoitu vuoden 2000 syksyllä ja on edelleenkin toimiva yritys.

Mitään yhtäläistä yo. kolmen yrityksen tiedoissa ei näytä olevan esim. osoitteen perusteella. Mobile Tv:n osoite onkin sitten postilokerossa, joten todellisen osoitteen selvittäminen onkin hankalaa. Sitä kuka esim. istuu yo. osakeyhtiöiden hallituksessa tai omistaa osakkeita ei ilmaiseksi saa selville.

Se, että alun perin epäilin Agapio Racing Teamin vaihtaneen nimensä Mobile Tv oy:ksi, johtui siitä, että MBNetin käyttäjän "soda" kotisivulta löytyi email-osoite, jossa mainitaan Nordic Agapio, ja MBNetin O:lla alkavien käyttäjien listasta löytyi kyseinen käyttäjä nimellä Oy Mobile Tv. Tässähän on voinut käydä niin, että Mikrobittiä on ennen tilattu Nordic Agapion nimissä, ja tilaus on siirretty Mobile Tv oy:lle, mutta mitään oikeaa todistusaineistoa minulla ei asiasta ole. Nordic Agapion ja Mobile Tv:n välille löytyi kuitenkin yksi linkki, Inoa.fi:n yrityshaun perusteella Nordic Agapiolla ja Mobile TV:llä oli ainakin yksi yhteinen puhelinnumero.

Videonäytteistä

Videonäytteiden kuva on koodattu käyttäen Intel Indeo 5:ttä. Ääni on koodattu mp3:lla. Videota on yhteensä hiukan yli minuutti ja se on koodattu 5 ruudun sekuntinopeudella ja neljäsosatarkkuudella verrattuna kaapatun videon nimellistarkkuuteen. Sekä ääni että kuva on pakattu lähes alimmalla mahdollisella laadulla tilan säästämiseksi. Youtubesta löytyy nykyään paljon videonäytteitä.

Kiitokset

Santeri Saarimaa, TLK, Dick Longinoff, Lasse Lehtonen, Hannu Huovinen, Vesku, Kimmo Tuhkanen, Tuomas Airaksinen, Juha Jokimäki, Mikko S., JaTu, Timo Jokinen, Tuomas Kulju, Miikka Ahonen ja low performance.

Sivun tekijä: Jan-Erik Finnberg wheany+agapiof@iki.fi Sivua siistitty 18. elokuuta 2008, uutta tietoa on vain linkit Wikipediaan ja Youtubeen. Uusimmat näyttet on lisätty 3. marraskuuta 2001